O nama

Naša priča

Preduzeće Lemark proizašlo je kao logičan nastavak samostalne zanatske radnje ”TEHNA” koja je funkcionisala sve do 1990. godine i bavila se konfekcijom telefonskih kablova, polietilenskih kesa i džakova.

Preduzeće Lemark osnovano je odlukom koja je doneta 05.11.1990 godine a registrovano je u Okružnom sudu Novi Sad i zavedeno pod brojem Fi-3076/90.
09.11.1990. godine.

Osnivač i valasnik preduzeća je Boro Lelović.
Delatnost novoosnovanog preduzeća u privatnoj svojini bila je: izvoz-uvoz, zastupanje, posredovanje, i trgovina neprehrambenim proizvodima sa sedištem u Novom Sadu u ulici Šekspirova 1-3.

Prvu transformaciju preduzeće je doživelo 1995 godine iz privatnog preduzeća u društvo sa ograničenom odgovornošću. Istovremeno sa promenom vlasništva preduzeće je proširilo delatnost tako da je proizvodnja postala osnovna delatnost sa šifrom 011721. Preduzeće Lemark istovremeno promenilo je sedište i preselilo se u prostorije u ulici Bate Brkića 34 na Novom naselju.

Osnovni proizvodni program u ”Lemark”-u bio je:
proizvodnja signalnih svetiljki,
proizvodnja pregibnih prekidača, i
proizvodnja kablovskih setova za unutrašnji razvod termičkih uredjaja.

Maja meseca 1997. godine preduzeće Lemark menja sedište i prelazi u ulicu Branka Ćopića 13 u sopstveni objekat, i proširuje proizvodni program na taj način što uvodi
proizvodnju kapilarnih termostata u kooperaciji sa firmom CAEM Italija, počinje proizvodnju priključnih gajtana i delova za rasvetu. Preduzeće je u prethodnom periodu zapošljavalo od 5 do 28 radnika što u stalnom radnom odnosu što preko studentskih zadruga.

2002. godine preduzeće ima 15 radnika, od toga 13 u stalnom radnom odnosu i 2 radnika koja su na odredjeno vreme preko studentske zadruge.